Spring naar pagina content

Diensten

Diensten

2TestIT doet meer als de naam doet denken, wij doen niet enkel testwerk.

Wij zetten ons in op de kwaliteit van software, applicaties en portalen. zodat jij jouw klanten en/of je publiek de beste gebruikerservaring kan bieden.

...

Product testing

Testen van de werking van uw producten uit op o.a. ontwikkeling, systeem en acceptatie.

2TestIT opereert in diverse testgebieden. In deze testgebieden voeren wij werkzaamheden uit op o.a. het ontwikkeling, systeem en acceptatie vlak. Hiervoor maken wij gebruik van diverse testvormen:
 • Regression testing
 • Performance testing
 • Exploratory testing
 • Usability testing
 • Deployment testing
 • Operational acceptance testing (OAT)
 • System testing
 • System intergration testing
 • Automated testing

Welke testvorm(en) er van toepassing zijn in een testtraject wordt in overeenstemming met de opdrachtgever vastgelegd in een Master-testplan. Het master-testplan geeft een totaal overzicht van wat er getest wordt binnen welke testsoort en met welke diepgang. Hiermee kan voorkomen worden dat onderdelen in meerdere testsoorten met dezelfde diepgang en op basis van dezelfde specificaties worden getest.

RPA

Het automatiseren via de user interface, door het handmatige proces na te bootsen.

2testIT automatiseeren processen

Omdat bedrijven overal ter wereld processen automatiseren is de vraag naar RPA behoorlijk gegroeid de afgelopen jaren.

Accessibility

Het toetsen en implementeren van toegankelijkheid functionaliteiten in webapplicaties conform WCAG-richtlijnen.

Het internet wordt van steeds groter belang in onze samenleving, met als gevolg dat ook mensen met een visuele of auditieve beperking steeds meer gebruik maken van onlinedienstverleningen. Om toegankelijkheid tot het internet te verbeteren heeft het W3C (World Wide Web Consortium) richtlijnen voor toegankelijkheid van web-content uitgezet. Deze richtlijnen staan beschreven in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) met het doel om het internet gebruiksvriendelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

De richtlijnen van de WCAG zijn gebaseerd op 4 basisprincipe:
 1. Waarneembaar
 2. Bedienbaar
 3. Begrijpelijk
 4. Robuust

Enkele voorbeelden van hoe de WCAG in de praktijk wordt toegepast voor visuele en auditieve beperkingen zijn:

 • Functionaliteit voor schermlezers
 • Aangepaste weergave mogelijkheden
 • Tekst omschrijvingen van video en/of audio-materiaal
Per 23 december 2018 moeten alle Nederlandse takken van overheid (denk hierbij aan Rijk, provincies en gemeenten) voldoen aan de WCAG 2.1 Toegankelijkheid-richtlijnen op niveau AA.

2TestIT draagt bij aan het implementeren van de WCAG-richtlijnen en maakt gebruik van een eigen applicatie genaamd Website Accessibility Tester (WAT), (Afbeelding 1).

website accessibility tester UI

Deze applicatie stelt ons in staat om webapplicaties met HTML-opmaak snel en efficiënt te toetsen tegen de WCAG-richtlijnen.

Na afronding van de toetsing worden waarschuwingen gegenereerd van de elementen welke niet aan de WCAG-richtlijn voldoen met omschrijvingen van het geïdentificeerde probleem en welke richtlijn niet wordt nageleefd (afbeelding 2).

website accessibility tester resultaten

Hierdoor is 2TestIT in staat om ook uw webapplicatie snel en efficiënt beschikbaar te maken voor mensen met een beperking.

Community Management

Het ondersteunen van uw klantenservice door de issues van uw gebruikers te reproducen en escaleren.

2testIT verzorgt een aangename winkel ervaring voor uw klanten.

E-commerce of E-business is een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Bijvoorbeeld de aankoop van een product in een webwinkel op telefoon-app. hierbij is het voor u belangrijk dat uw klanten niet alleen uw producten kunnen vinden maar ook een aangename gebruikerservaring hebben, dit bereiken wij door middel van onderstaande punten:

 • Uw winkel voldoet aan usability en accessibility standaarden zodat bezoekers intuïtief kunnen navigeren en recht op hun doel kunnen afgaan.
 • Vindbaarheid in de organische resultaten van de zoekmachines.
 • Integratie van betrouwbare Betaling portalen waardoor er snel en veilig online betaald kan worden.

Migratie ondersteuning

Het ondersteunen van migratie processen d.m.v. automatisering.

2TestIT ondersteunt uw bij een Migratie

Bij een Migratie worden alle bestanden van het systeem overgezet naar het nieuw systeem.
Denk hierbij aan de software waar de systemen op draaien.
Voorbeelden hiervan zijn ANWB Migratie.
Een ander voorbeeld hiervan is Capgemini Migratie.

Documenteren

Wij voorzien uw applicatie(s) van wiki/knowledge-base voor gebruikers instructies.

2testIT zorgt ervoor dat uw klanten over uitstekende documentatie van uw (web-)applicatie beschikken.

Omdat bedrijven overal ter wereld de groeiende vraag van klanten naar zelfbedieningsfunctionaliteit zien, naast hun kernservice- of ondersteuningskanalen, spelen kennisbanken (wiki's en knowledge bases) een grote rol bij het helpen van organisaties om aan deze behoefte te voldoen.

Voordelen van implementatie van een kennisbank:

Intern gebruik:
 • Het hebben van een kennisbank voor werknemers komt organisaties ten goede door de efficiëntie, consistentie en interne communicatie te verhogen.
 • kennisbanken zijn een uitstekende manier om kritieke informatie op te slaan met betrekking tot klanten, diensten, producten of zelfs algemene kantoor- of werkgelegenheidsinformatie.
Klantgericht:
 • Organisaties die een kennisbasis voor zelfhulp bieden, kunnen tijd van hun werknemers vrijmaken, wat vaak beter gebruikt kan worden om complexe en uitdagende scenario's te realiseren.
 • Kennisbanken bieden extra hulp en keuze aan klanten die op zoek zijn naar zelfbediening, waardoor de perceptie van de servicekwaliteit wordt verbeterd

2testIT legt en/of vult uw kennisbank aan met documentatie welke dan wel samen met uw organisatie is samengesteld of vooraf is aangeleverd. De kennisbank zelf wordt op een gebruiksvriendelijke manier opgesteld zodat uw organisatie ook zelf na implementatie aanpassingen of nieuwe documentatie kan toevoegen.

Workshops

Wij geven workshops in vak-gerelateerde onderwerpen.

2TestIT geeft Workshops

Wij geven workshops over vakgerelateerde onderwerpen relaterende aan onze dienstverleningen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld:


Hieronder de pdf's van de interne workshops:

Web development

Creeren, beheren en onderhouden van uw website en overige web-producten.

2 test IT creëert en eventueel beheert op maandelijkse basis uw website.

Een website is uw digitale visitekaartje, natuurlijk wilt u dat uw website met uw organisatie mee ontwikkelt. Wilt u de website van uw organisatie moderniseren? functionaliteit toevoegen of onderhoud uitbesteden dan helpen wij bij 2testIT u daar graag bij.

Een website vergt continue aandacht, zodat deze voldoet aan de laatste cybersecurity eisen en wettelijke eisen op bijvoorbeeld het gebied van privacy en cookies. En omdat uw website bereikbaar moet blijven en functionaliteiten moeten blijven werken.

Omdat u als ondernemer niet afgeleid wilt worden van uw core-business leiden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op om specifiek dit soort werk uit uw handen te nemen. Als u uw website beheer aan ons uitbesteed dan doen we minimaal maandelijks het volgende voor u:

 • Wij maken en houden backups van uw gehele website, zodat u altijd wijzigingen ongedaan kunt maken of terug kan vallen naar een operationele site.
 • Wij controleren of u gebruik maakt van de laatste versie van uw Content Management Systeem (CMS) en installeren de laatste versie indien nodig.
 • Wij controleren of u gebruik maakt van de laatste versie van het thema dat u gebruikt voor uw website en installeren de laatste versie indien nodig.
 • Wij controleren of u gebruik maakt van de laatste versies van uw plugins die u gebruikt voor uw website en installeren deze indien u dit wenst.
 • Wij controleren in zijn algemeenheid de functionaliteit van uw website en ondernemen wanneer u dat wenst werkzaamheden om deze te behouden.
 • Wij zorgen er voor dat uw site zich voldoet aan de laatste eisen vanuit de privacy- en cookiewetgeving.
 • Wij voeren beveiligingsupdates uit zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.
2 test IT zorgt ervoor er tevens voor dat uw klanten een goede gebruiks-ervaring hebben op alle moderne apparaten.

Responsive- applicatie en/of website design is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zult u als resultaat hebben dat bezoekers eerder overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

kern eigenschappen van een responsive design zijn:

 • Een ontwerp dat zichzelf aanpast aan de omgeving waarin hij getoond wordt.
 • Leesbaarheid wordt gewaarborgd door middel van een schalende lettergrootte.
 • Functionaliteit lijdt niet onder gebruik op diverse apparaten.
Per 23 december 2018 moeten alle Nederlandse takken van overheid (denk hierbij aan Rijk, provincies en gemeenten) voldoen aan de WCAG 2.1 Toegankelijkheid-richtlijnen op niveau AA.

2TestIT draagt bij aan het implementeren van de WCAG-richtlijnen en maakt gebruik van een eigen applicatie genaamd Website Accessibility Tester (WAT), (Afbeelding 1).

website accessibility tester UI

Deze applicatie stelt ons in staat om webapplicaties met HTML-opmaak snel en efficiënt te toetsen tegen de WCAG-richtlijnen.

Na afronding van de toetsing worden waarschuwingen gegenereerd van de elementen welke niet aan de WCAG-richtlijn voldoen met omschrijvingen van het geïdentificeerde probleem en welke richtlijn niet wordt nageleefd (afbeelding 2).

website accessibility tester resultaten Hierdoor is 2TestIT in staat om ook uw webapplicatie snel en efficiënt beschikbaar te maken voor mensen met een beperking.
back to top